Nem kell látnom egy orvost, hogy távolítsa el a fülszennyezést?

Általánosságban elmondható, hogy nem kell látnia egy orvost, hogy távolítsa el a fül viasz felépítését, hacsak következetlenül nem szenved túlzott fülviasz, perforáció vagy lyuk van a dobhártyánál, és nem végezhet otthoni jogorvoslatokat, vagy a házi jogorvoslatok nem nem működik. A fülzsír, más néven cerumen, természetes anyag, amelyet a fülben lévő mirigyek választanak ki, hogy megóvják a fülét a károsodástól. Ezt úgy tartja, hogy a baktériumok, a por és más részecskék beléptek a fülbe, valamint megakadályozza az irritációt a fülcsatornában, amikor a víz belép a fülbe. Általában a régi fülviasz lassan közelíti meg a fül nyitását, és kifogy, vagy kimosódik, és magával hozza a csapdába eső részecskéket. Néha azonban egy egészségügyi szakemberre van szükség, ha a fül túl sok viaszt termel, hogy hatékonyan megszabaduljon, vagy az emberek tisztán tisztítsák meg a fülüket, és mélyebben fektessék a fülzsírt a fülbe.

A fülviasz felépítését eltávolíthatja otthoni jogorvoslatokkal a viasz lágyításával vagy az öntözéssel végzett eltávolítási folyamat végrehajtásával. A bébiolaj, az ásványolaj és az over-the-counter cseppek meglágyítják a fülviaszot, így könnyebbé válik a vízelvezetés. Az over-the-counter cseppek közé tartoznak a karbamid-peroxid és a hidrodén-peroxid. Fontos megjegyezni, hogy míg megpróbálhatja puhasítani a fülviaszot otthon, akkor ne használja ezeket a termékeket, ha tud róla, hogy van egy perforált dobhártyája, vagy ha nem tudja, hogy van-e perforált dobhártyája. Ennek az az oka, hogy a perforált dobhártyával rendelkező fülben lévő termékek fertőzést okozhatnak.

Az öntözés olyan folyamat, amelyben a fülbe egy kis testhőmérsékletű vizet vezet be, és felemeli a külső fülét. Miután hozzáadta a vizet a fülcsatorna falán a felhalmozódás mellé, be kell tippelni a fejét, és hagynia kell a vizet kifolyni. Néhány alkalommal meg kell ismételnie az öntözési folyamatot. Ha perforált dobhártyája van, akkor nem szabad öntözni a fület. Ezenkívül egy izzó típusú fecskendőt is használhat az öntözési folyamathoz, de soha ne használjon sugárhajtóművet, mert az erő károsíthatja a dobhártyáját.

Soha ne próbálja meg eltávolítani a fülgyulladékot a fülgyertyán keresztül, vagy olyan eszközökkel, mint a bobby tű vagy a pamut törlő. A fülgyertya veszélyes, és nem bizonyítja, hogy hatékonyan távolítja el a fülviasz felépülését, a bobby tüskék vagy pamut törlők szintén veszélyesek, és nem csak a fülzsír mélyebbre tolják a fülcsatornát, hanem károsíthatják a dobhártyát is. Fontos, hogy orvoshoz forduljon, miután a felhalmozódás megtörténik. A túlzott fülzsír mellett előfordulhat, hogy orvoshoz kell fordulnia, ha az otthoni gyógyszerek sikertelenek, ha úgy gondolja, hogy perforált dobhártyájuk van, vagy ha bármilyen láz, halláskárosodás vagy fájdalom észlelhető. Az orvos eltávolítja a felhalmozódást további öntözéssel, szívócsövet használva a fülcsatornában, vagy egy curette nevű eszköz használatával.