Mennyire hatékony a neuropathia akupunktúrája?

A neuropathia akupunktúrája nagyon hatásos a tünetek kezelésére. Számos tanulmány kimutatta, hogy az akupunktúra enyhíti a fájdalmat és javítja a neuropathiával kapcsolatos idegi funkciókat. Az akupunktúra a neuropathiának előnye van a hagyományos nyugati orvoslással szemben, hogy az egész testet, elme és szellemet az egészség helyreállítására irányítja.

A neuropátia olyan állapot, amely az idegrendszer károsodásából ered. A neuropátia egyik leggyakoribb oka a cukorbetegség, az idegi trauma és az ízületi gyulladás. Leggyakrabban a kezét és lábát érinti, ami zsibbadást, izomgyengeséget és égő vagy bizsergő érzéseket okoz. A kezelések a nyugati gyógyszerektől a kínai orvostudományig terjednek, mint például az akupunktúra.

Az akupunktúrát évszázadok óta használják a kínai orvoslásban. A mögött rejlő hit abban rejlik, hogy az energia áramlik a Qi nevű szervezeten keresztül. Azt is hitték, hogy a vér áramlása és Qi létfontosságú az emberi egészség szempontjából. Úgy gondolják, hogy a betegségeket és a betegséget a Qi áramlásának zavarai okozzák. Az akupunktúra olyan pontokat céloz meg a szervezetben, ahol az áramlás le van tiltva. Ezeken a pontokon több hosszú tű van beillesztve, és az áramlás helyreáll.

A neuropathiás kezelés akupunktúrája sok ember számára fájdalomcsillapítást eredményezett. A kínai orvoslás szerint a neuropátia fájdalmát és egyéb tüneteit túl kevés energia okozza, vagy Qi az érintett idegekben. Ez akupunktúrával kezelhető. A képzett akupunkturist olyan pontokat céloz meg, amelyek elősegítik a vér és Qi vérkeringést, behelyezik az akupunktúrás tűket, és enyhítik a tüneteket.

Az egyik legfontosabb oka, hogy sokan választhatják a neuropátia akupunktúráját, hogy a legtöbb egyéb kezelésnek túl sok mellékhatása van. Általánosságban elmondható, hogy az akupunktúra nagyon biztonságos, de vannak olyan kockázati tényezők és mellékhatások, amelyeket figyelembe kell venni. A leggyakoribb mellékhatások az enyhe csípő érzés, amikor a tű be van helyezve, és tompa fájdalmat okoz a tű körül, miután bejött. Néhány tapasztalat mélyen pihentető vagy félrevezető az első néhány kezelés során. Alkalmanként a tünetek az akupunktúra után napi vagy kétszer rosszabbodnak, de ez a jelek szerint a kezelés működése jele.

Az akupunktúra másik fő kockázata, ha az akupunktúra hibát követ el. Ezek az esetek meglehetősen ritkák, de hibák történnek és pusztító következményekkel járhatnak. Ha a tűt túlságosan beillesztették, akkor tüdőt szúrhat vagy idegi károsodást okozhat. A vérzés és a véraláfutás enyhébb kockázati tényezők a hibák miatt.

Néhány alternatív kezelés a neuropátia számára a piacon. Antidepresszánsok alkalmazhatók a központi idegrendszerre gyakorolt ​​hatásukra, neuropátia neurológiai fájdalmak enyhítésére. Egy másik alternatív kezelés a reflexológia. A reflexológia azon az alapon alapul, hogy a kéz és láb különböző nyomáspontjai vannak, amelyek megfelelnek a különböző szerveknek és testrészeknek.