Mennyi ideig fogok menopauza alatt?

A menopauza olyan esemény, amely szinte minden nő életében történik. Ez idő alatt a nő petefészke leállítja az ösztrogént, és a reproduktív rendszer elkezdi abbahagyni a működését. A nő azonban még mindig tapasztalhatja a sporadikus menstruációt, miközben átmegy a változáson.

A legtöbb nőnél a menopauza az öregedési folyamat természetes része. Az amerikai nők átlagos életkora 50,5 éves, de fiatalabb korban lehet kezdeni. Néhány nőnél betegség, betegség vagy műtéti beavatkozás, pl. Hysterectomia okozza.

Az időtartam, amire egy nőnek szüksége van a menopauza ciklus befejezésére, egyedülálló minden nő számára. A legtöbb esetben hat hónap és öt év telik el. Egyes nőknél a folyamat még tovább tarthat. Ahhoz, hogy orvosilag menopauza befejezettnek tekinthető, a nőnek menstruáció nélkül 12 egymást követő hónapig kell mennie.

Míg egy nő menopauza során megy keresztül, sok olyan tünetet tapasztal, melyet az ösztrogénszint változása okoz. Tipikus tünetek közé tartoznak a hőhullámok, a szívdobogás, a hüvelyi szárazság és az egyre gyakoribb vizelés. Számos, a változáson áteső nő is érzelmi nehézségeket tapasztal, mint a hangulati ingadozások, szorongás, depresszió és általános ingerlékenység. Néhányan szintén nehézségekbe ütköznek.

Egyes nőknél korai menopauza tapasztalható. Ezeknél a nőknél a ciklus 40 éves kora előtt kezdődik. Néha a rák vagy más olyan betegség eredménye, amely kemoterápiás kezelést igényel.

Az idő előtti menopauzához vezető egyéb betegségek közé tartozik a cukorbetegség, a pajzsmirigy betegsége és az autoimmun rendellenességek. Más nőknél természetesen nem ismert ok. A kutatások azonban arra a következtetésre jutottak, hogy az ikrek magasabb arányban fordulnak elő, mint az átlagos népesség.

A menopauza tünetei és a ciklus hossza nem változik, ha egy nő idő előtt megtapasztalja. Azonban az nő nagyobb kockázattal jár az oszteoporózis kialakulásában, mint általában a posztmenopauzális nőknél. Ez különösen igaz az európai származású kaukázusi nőkre.