Hogyan válasszam ki a legjobb bikram jóga matét?

A Bikram vagy a forró jóga gyakorlóknak egy kicsit extra gondolat kell, hogy legyen a jóga matracban. Ez azért van, mert a magas hőmérséklet a helyiségben jelentősen megnöveli az izzadságot, így egy hagyományos jóga matrac csúszós, kevésbé húzható. A Bikram jóga matrac célja, hogy megoldja ezt a problémát, jellemzően úgy, hogy egy extra abszorbens réteget helyez a tetején a szőnyeg, hogy felszívja a verejték, és még mindig biztosítja a markolat és a vonóerő. A legjobb Bikram jóga szőnyeg kiválasztásához általában egy olyan kiegészítőt szeretne keresni, amellyel környezetbarát, nem mérgező anyagokból készül.

A legtöbb jóga szőnyeg ugyanolyan méretű és vastag, így ezek általában nem olyan dolgok, amelyeket meg kell fontolnod, ha jóga matracot vásárolsz, hacsak nem kifejezetten egy vastagabb anyagot keresel további párnázással. Ehelyett érdemes megfontolni a jóga matrac különlegességeit, amelyek hatékonyabbá tehetik a Bikram jógaórán. A Bikram jóga szőnyeg gyakran tartalmaz további rétegeket a tetején és az alján, egy puha felső réteget, hogy felszívja a verejtéket, és megkönnyíti a markolat fenntartását, valamint egy alsó réteget, amely extra húzással megakadályozza, hogy a szőnyeg lecsússzon a padlón. A középső réteg általában csak úgy néz ki, mint egy hagyományos jóga matrac.

Gondoljunk arra is, hogy hogyan tisztítja meg a Bikram jóga matét. Jó ötlet kiválasztani egy mosógépben mosható joga mat, vagy legalább lehetővé teszi, hogy a felső réteget eltávolítsák a mosáson keresztül, és az alsó rétegeket le kell törölni. Ezenkívül a környezetbarát anyagokból készült jóga matrac kiválasztása nem csak a környezet számára jobb, hanem biztosítja, hogy ne vegyen be semmilyen vegyi anyagot a jóga gyakorlat során. Természetes gumi, kender, vagy juta néhány jó természetes jóga mat anyag, de vannak más lehetőségek is, amelyek szintén könnyen mosható.

Ahelyett, hogy egy külön Bikram jóga matot vásárolna, néhány ember egyszerűen megveszi a jóga törülközőt, hogy a szokásos jóga matracra tegyen szert. Ezek a törülközők az aljához szorítják a szőnyeget, és a tetején extra tapadást és izzadási felszívódást tesznek lehetővé. Könnyen egyszerűen feltekerhetők a szőnyeggel, majd dobják el a mosógépet. Azok számára, akik számos különböző jóga-stílust gyakorolnak, ez lehet a legváltozatosabb választás a különböző típusú osztályok számára.