Hogyan válasszam ki a legjobb ásványvizet?

Nincs szigorú meghatározás, mi tekinthető a legjobb ásványvíznek. A kifejezést néha olyan víz leírására használják, amely egyáltalán nem igazi ásványvíz. A legjobb választás a víz, amely a legjobb ízléssel és textúrával rendelkezik ahhoz a személynek, aki ivott. Az ásványi anyagok keveréke befolyásolja az ízt, és nagyon kicsi egészségügyi előnyökkel járhat, csak mérhető ásványtartalmú ásványvizek esetében. Fontos továbbá, hogy képes legyen megkülönböztetni a tényleges ásványi anyagot tartalmazó vizet a tisztán egyszerűen tisztított víztől a legjobb választáshoz.

Vannak konkrét iránymutatások, amelyek meghatározzák, hogy milyen típusú vizeket hivatalosan ásványvízként lehet címkézni. Először is, a víznek legalább 250 ásványi anyag / ml-nek kell lennie a vízben. Másodszor, egy természetes, védett, földalatti forrásból kell származnia. A víznek nem kellett volna ásványi anyagot hozzáadnia hozzá.

A legjobb ásványvíz kiválasztásának egyetlen módja valójában a különböző fajták ízlése. Az üveget ásványvízként kell címkézni, ellenkező esetben egyszerűen a helyi tartályból tisztított víz lehet. A zavar arra a tényre vezethető vissza, hogy egyes területeken az “ásványi” és “palackozott” kifejezéseket vízzel és tartalommal ellátott címkézés ellenére felcserélhető módon használják.

Minden palack víz tartalmaz egy egyedülálló ásványi anyag keveréket, amelyet a forrás hely geológiai összetétele határoz meg. A származási ország nem játszik nagy szerepet ásványianyag-tartalomban, de a földalatti forrás összetétele nem. Egyes vizek nagyon magas ásványi koncentrációban vannak, míg másoknak csak a minimálisan szükséges a besorolás.

Az ásványvíz pezsgő lehet, buborékolt, mint szénsavas szóda. Ez természetesen előfordulhat gázok felszabadulása révén a vízben, vagy a szén-dioxid-eloszláson keresztül adható hozzá. Ha a legjobb ásványvizet választja, akkor a karbonizáció hasonlósága, vagy nem szeretne nagy különbséget tenni.

Az Egyesült Államokban és néhány más országban tilos azt reklámozni, hogy az ásványvíz bármilyen egészségügyi előnnyel jár, ezért ezt a tényezőt nem szabad használni annak meghatározásához, hogy melyik víz a legjobb. Miközben egyetlen tanulmány sem mutatott egyértelmű bizonyítékot arra nézve, hogy a víz egészségügyi előnyökkel jár, nagyon kis mennyiségű ásványi anyagot tud adni a szervezetnek, amely feltehetőleg nem képes felszívódni. Ugyanígy a víz ártalmas ásványi anyagokat is tartalmazhat, például magas nátriumtartalmat, de ez nem bizonyult károsnak.