Hogyan válasszam ki a legjobb antihisztamint a szorongásért?

Az antihisztamin egyfajta gyógyszer, amelyről általánosan ismert, hogy segít az allergia és a hideg tünetek kezelésében, de néha szorongás kezelésére is használják. A gyógyszerek legmegfelelőbb típusát orvosi rendelvény alapján kapják, és az orvosi szakember együttműködik veled, hogy más módszerekkel csökkentse a tüneteit. Az over-the-counter antihisztaminok a leginkább hozzáférhetőek a drogoktól, de sok közülük álmosságot okozhat. Az egyéb típusú gyógyszerekhez hasonlóan az antihisztaminok leghatékonyabb formái kapszula formában vannak. Fontos megjegyezni, hogy a szorongás elleni antihisztamin nem gyógyítja meg a beteg állapotát, de az egész kezelési terv részeként alkalmazható a tünetek kezelésére.

Vényköteles antihisztaminok általában az ilyen típusú gyógyszerek legjobb formái, mivel biztosítani tudja, hogy a kezelést orvos gondozza. Továbbá ezeknek a gyógyszereknek sok esetben nincs túl magas a túlzott álmosság kockázata, amelyet nem előnyösek azok a betegek, akiknek napközben a gyógyszert kell használniuk. A szorongás elleni antihisztamin a hisztamin felszabadulását gátolja az agyban, ami szintén csekély nyugtató hatást fejthet ki.

Az over-the-counter gyógyszerek előnyben részesülnek azoknál a betegeknél, akiknek nincs pénze vagy ideje orvoshoz fordulni, hogy receptet kapjanak. Fontos, hogy szakemberrel ellenőrizze, mielőtt bármilyen szorongásos tünetet megpróbálna önmagát kezelni. Ha kiválaszt egy antihisztamint a drogéria szorongásáért, próbáljon olyan változatot kiválasztani, amely nem okoz túlzott álmosságot. Ha alvásod van, talán a legjobb fajta enyhe álmosságot okozhat.

Mind a vényköteles, mind az over-the-counter antihisztaminok legjobb formái hajlamosak olyan kapszulákra, amelyeket egészben lenyel, mert az adagolásnál kisebb az esély a hibákra. A rágótabletta alternatív megoldás, de meg kell győződnie arról, hogy az egész tablettát összetörte, mielőtt lenyelte. Ne feledje, hogy a teljes lenyelésre tervezett kapszulákat nem kell rágni, mert ez csökkentheti a gyógyszer hatásosságát. Egy alternatív megoldás egy folyékony antihisztamin a szorongás miatt, de külön óvatosság szükséges, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a javasolt adagot öntse egy mérőkamrába.

Nem szabad kizárólag antihisztaminra támaszkodnia a szorongás kezelésére az Ön állapotában. Bár az ilyen típusú gyógyszerek segíthetnek a kapcsolódó tünetek kezelésében, sok betegnek pszichoterápiára is szüksége van. Fontos továbbá szem előtt tartani, hogy az antihisztaminokat általában a szorongás miatt ideiglenesen használják a gyógyszer szedáló hatása miatt. Ha bármilyen mellékhatást észlel, például szédülést és étvágycsökkenést, akkor kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt folytatja a gyógyszer szedését.