Hogyan tudom megakadályozni az éjszakai lábgerincet?

Hirtelen összehúzódások a lábakban éjszaka, vagy az éjszakai lábgörcsök, kisebbnek tűnhetnek, de gyakran fájdalmasak. A görcsök leggyakrabban a borjú izmokban fordulnak elő, de kiterjedhet a combokra vagy lábakra is. Szerencsére tipikusan megakadályozhatja ezt a problémát a lábszárakkal, különösen akkor, ha érezni fog egy görcsöt, mivel a lábfej megakadályozása gyorsan meg tudja állítani. Használhat hőt vagy jeget is, hogy megakadályozza az éjszakai lábgörcsök megszerzését, például forró fürdőt vagy hideg sűrítést. A hidratált, elegendő elektrolit elégetése megakadályozhatja az éjszakai lábgörcsök megszerzését.

Annak biztosítása, hogy a borjak kitágultak, mielőtt elmenne az ágyba, elősegítheti a görcsök megakadályozását, amelyet gyakran “nyájas lónak” is neveznek. Lábszárnyak vagy egy rövid edzés az ágy előtt olyan izmokat eredményezhet, amelyek elég nyugodtak ahhoz, hogy hirtelen alvás közben ne kerüljenek összehúzódásra. Például érdemes megfontolni egy kerékpáros lovaglás néhány percet minden este, vagy akár néhány túlerő, borjú emel, vagy hasonló lépéseket. A rendszeres gyaloglás segíthet az izmok lazításában is, de gondoskodni kell arról, hogy kényelmes, támogató cipőkkel rendelkezzen, ha rendszeresen dolgozni szeretne. Vegyük észre, hogy az egyik nyúlvány különösen hasznos a karley ló befejezéséhez, amint elkezdődik, mivel a görcs kezdetén a lábak az arc felé hajolva megakadályozhatják.

Egy másik gyakorlat az esti lefekvéshez egy forró fürdő vagy zuhanyzó, mivel a hő jól ismert az izmok pihentetéséért. Azt is választhatja, hogy használjon meleg összenyomódást, például egy forró vízbe mártott törülközőt vagy olyan gélcsomagot, amelyet a mikrohullámú sütőben fel kell melegíteni. Ezenkívül vegye fontolóra a rendszeres lábmasszázs hozzáadását ezen az éjszakai rutinon, hogy megakadályozza az éjszakai lábgörcsöket, biztosítva, hogy keze meleg legyen, mielőtt a bőrt dörzsölné a maximális hatékonyság érdekében. Ez azért van, mert a hő ösztönözheti a véráramlást a területre, így az éjszakai lábgerincek kevésbé valószínűek. A váltakozó meleg és hideg tömések népszerű módja a görcsök enyhítésére, ezért fontolja meg a meleg összenyomódást és a masszázst a jégre dörzsölve.

Néha az éjszakai lábgörcsök a tápanyaghiánnyal járnak, különösen az elektrolitok, így a kálium, a nátrium, a kalcium és a magnézium. Fontolja meg az ásványi anyagok kiegészítésének hozzáadását étrendjéhez, ha gyakoribbak a lábak izomgörcsei. A súlyos sportolók és a terhes nők általában leginkább hajlamosak az éjszakai lábgörcsökre, mivel testük nehezen tartja az elektrolit megfelelő mennyiségét, így azok, akik beilleszkednek ebbe a kategóriába, kérjenek orvosukhoz kiegészítő ajánlásokat. Végül, elegendő víz fogyasztása jó módja annak, hogy éjszaka megakadályozzuk a lábgerincét, mivel a kiszáradás az izmok gyakori és hirtelen összehúzódásához vezethet.