Hogyan tudom lazítani a feszes borjú izmokat?

A keskeny izomzat a mindennapi tevékenységből, a kardiovaszkuláris edzésből és a genetikaból eredhet. Vannak azonban olyan szakaszok is, amelyek ezt a gyakran kényelmetlen problémát csökkenthetik. Azok, akik egy stretching rutint hoznak létre és követik a professzionális fitnesz szakértők utasításait, tudják, hogy lazítsák meg a borjú izmokat az idő múlásával. Ennek előfordulása számos előnnyel járhat, például elkerülve az izomtörzseket és enyhíteni a fájdalmat a test más területein.

Sok szakértő egyetért abban, hogy a gondos nyújtási rendszerhez való ragaszkodás lehet a legbiztosabb módja annak, hogy a borjú izmok ne szoruljanak. A nyújtások fokozatosan meghosszabbítják az izmokat és növelik a véráramlást. Ezeket a gyakorlatokat csak olyan személyek végezhetik el, akik elég egészségesek a könnyű testmozgás és mozgás számára. Kétség esetén a képzett tréner vagy orvos segíthet az egyéneknek kideríteni, hogy alkalmasak-e nyújtó gyakorlatokra.

A keskeny izmos izmokat először fel kell melegíteni, könnyedén vagy mérsékelten. Sok mozdulat végezhető bárhol, ahol bőséges hely van. Egyes szakaszok azonban szükségessé tehetik közös háztartási tárgyak segítségét.

A feszes borjúizmok egyik népszerű szakasza a sarokcsúszás. A lépcsőházon vagy bármilyen szilárd, biztonságos alapon a legalacsonyabb lépcső használatával az egyén mindkét lábával csípő távolságra állhat. Egyszerre csak egy lábra fókuszál, a sarok lefagy a talp hátáról és leereszkedik a föld felé. Ez a lépés enyhén meghosszabbítja a borjakat.

A törülköző vagy hasonló tárgy használata ültetett borjú szakaszon használható. Ebben a gyakorlatban az egyik láb teljes mértékben a test elé kerül. A lábszárral körbevett törülközővel fel lehet húzni a törülközőt, hogy megkönnyítsék a lábujjakat. Ezek csak két a tipikus borjú szakaszok közül.

Előfordulhat, hogy a feszes borjúizmok vagy más szűk izmok okai vagy eredményeik lehetnek. Például szűkített harisnya vagy csípő hajlító lehet, hogy lazítani kell a tartós hatás érdekében. A teljes lábszárak, amelyek nem feltétlenül izolálják a borjakat, még mindig pozitív hatással lehetnek.

A megfelelő szakaszok végrehajtása szintén fontos szerepet játszik a feszes borjúizmok enyhítésében. Bár minden mozdulatnak bizonyos mértékű kellemetlenséget kell okoznia, a szakasz nem okoz fájdalmas fájdalmat. Ha az éles fájdalom továbbra is fennáll, az egyénnek lassan kell megnyugtatnia magát.

Minden szakaszon legalább 20 másodpercig kell tartani, 30 másodperc optimális. Az egyének azt találhatják, hogy képesek lesznek további mozgásba süllyedni az idő múlásával. A “pattogás” a szakasz során azonban sérülést okozhat és kerülendő.

A szűk borjak lazítása fontos az emberek közeléből minden ember számára. A szoros izmok megszakíthatják a testmozgást és a normál funkciókat, és az idők során egyre súlyosabb egészségügyi problémákhoz vezethetnek. A szorongás az embereket az egyik lábát a másik felett előnyben részesítheti, és a láb, a boka és a térdízületek számára extra stresszhelyzetbe kerül. A nyújthatóság a héten több napot, és naponta többször is elvégezhető a legjobb eredmény érdekében.