Hogyan szerezhetem meg a legjobb ortopéd rehabilitációt?

Ha közelmúltbeli műtétje volt, például az ízületi csere, és orvosa javasolta a fizikai terápia megkezdését, vegye fontolóra egy mozgásszervi rehabilitációs központot, amely felkészült arra, hogy az Ön igényeinek megfelelően alakítsa ki a programot. Győződjön meg arról, hogy a tanúsított fizikoterapeuta járóbeteg-szükséghelyzetben van, és speciális képzést tud nyújtani az otthon folytatásához. Kérdezze meg, hogy a létesítmény olyan speciális szolgáltatásokat kínál-e Önnek, mint például a járművezetők rehabilitációs programja, és győződjön meg róla, hogy a szolgáltatás az egészségügyi biztosítási terv hatálya alá tartozik. Jó ötlet lehet egy túra a rehabilitációs központ, és ellenőrizze a hitelesítő adatokat és a létesítmény minősítések is.

Minden ortopédiai rehabilitációs program megkezdése előtt érdemes felkérnie az általános orvosát, hogy ortopéd szakemberhez forduljon. A teljes vizsgálat és diagnózis segítheti orvosát abban, hogy az Ön állapota alapján döntse el a legjobb ortopéd rehabilitációt. Sok esetben lehet röntgen vagy mágneses rezonancia képalkotás (MRI) ajánlott. Miután az orvos vagy a sebész fizikai vagy foglalkozási terápiát írt elő, érdemes néhány kutatást elvégezni a rehabilitációs központ kiválasztása előtt.

Miután szűkítette a választásait, foglaljon egy időpontot az egyik központban történő első konzultációra. Kérdezd meg, hogy megnézheted-e a létesítményt, hogy betartsák gyakorlataikat, megfeleljenek a személyzetnek és nézzék meg a berendezésközpontot. Jó ötlet lehet egy rehabilitációs központ kiválasztása on-call ortopéd ápolókkal, hogy szükség szerint segítsen. Kérdezzen egy olyan telefonszámot, ahol ápolók érkezhetnek, ha kérdései vannak. Vegye észre, hogy a személyzet tagjai hasznosnak és hajlandóak-e időt igénybe venni a kérdések megválaszolására és az aggodalmak kezelésére.

Bár ott vagy, kérdezze meg az összes hitelesített terapeuták hitelesítő adatait. Meg kell kérdezned, hogy hol vannak a szakemberek, például az Amerikai Fizikai Terápiás Szövetség, és megpróbálják meghatározni a létesítmény értékelését a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében. Az ortopédiai rehabilitáció magában foglalhatja a szakosodott szolgáltatások szükségességét is. Bár nem minden ortopédiai rehabilitációs központ biztosítja ezeket a szolgáltatásokat, azok, akik nem fogadnak el bizonyos biztosítási terveket. A végső döntés meghozatala előtt a legmegfelelőbb a részletek kidolgozása.

A konzultáció és a túra során vegye észre a központban használt felszerelést. Ellenőrizze az összes gép tisztaságát és karbantartását. Néhány létesítmény vízi terápiát is kínál. Végezetül, kérdezze meg az ortopédiai rehabilitációs tréninget, amelyet folytathat otthon.