Hogyan lehet kiválasztani a legjobb D-vitamin kapszulát?

A D-vitamin-kapszulák nagyon eltérhetnek a D-vitamin-kapszuláktól, tablettáktól, softgelektől, rágótablettáktól, portól és folyadék-kiegészítőktől. A D-vitamin minden formájának előnyei és hátrányai vannak, de sokan inkább kapszulákat preferálnak. Lenyelésük és lenyelésük könnyű és nyitottságuk csak néhány oka annak, hogy egyes fogyasztók kapszulát választanak D-vitamin kiegészítőként. A legjobb D-vitamin-kapszulák kiválasztásához keresse azokat, amelyek megfelelő mennyiségű vitamint tartalmaznak, és győződjön meg róla, hogy a lejárati dátumot a csomagoláson ellenőrizze. Ha vegetáriánus, akkor speciálisan elkészített kapszulák is választhatók.

Általános szabályként, nem szabad elkezdeni a D-vitamin kiegészítést, hacsak nem biztos abban, hogy fogyatékosságban szenved. Meghatározhatja személyes D-vitamin-szintjét 25-hidroxi-vitamin-D-teszttel vagy 25 (OH) D-teszttel. Kutassa meg, hogy mennyi D-vitamint kell tennie ahhoz, hogy sikeresen és biztonságosan javítsa a szinteket. A D-vitamin megfelelő szintjei tipikusan 50-80 nanogramm / ml, vagy 125-200 nanomól / liter (nmol / L). Természetesen mindig konzultáljon orvosával, mielőtt bármilyen új vitaminot vagy ásványi anyagot bevennének az étrendbe.

A kapszulák különálló kinézetük alapján azonosíthatók, két zselatin darabból állnak ki, amelyeket egy anyaggal töltöttek és összekapcsoltak. Bizonyos előnyei vannak a kapszuláknak a D-vitamin-kiegészítők egyéb formáihoz való kiválasztásában. A kapszulák jó hírnevet élveznek. Viszonylag gyorsan fogyaszthatók. Hasznos lehet az a tény, hogy ők is fel lehetnek nyitva és keveredhetnek az élelmiszerekkel.

Vannak, akiknek bajuk van a kapszulák lenyelésében. Ha kapsz D-vitamin kapszulát, amely megszakad, növelheti a D-vitamin bevitelének számát a rendszerbe. Például egy kapszula felnyitása és tartalmának keverése élelmiszerrel vagy italokkal könnyebbé teheti a kiegészítést, ha nem tudja lenyelni a kapszulát. Ez a kiegészítő adagolás módja jól működik a gyermekekkel, idősekkel vagy olyanokkal, akiknek szüksége van a vitamin bevételére, de ehhez más módszerre van szükségük, mint egy kapszula lenyelése.

A kapszulák általában zselatint tartalmaznak, amely hús melléktermék. Ha aggodalmaskodik a zselatin fogyasztása, de még mindig D-vitamin-kapszulát akar kapni, speciális zselatint tartalmazó kapszulákat kereshet. A vegetáriánus kapszulákat speciálisan zselatin nélkül állítják elő. Ha nem szeretne húsos melléktermékeket elfogyasztani, vegyen egy vegetáriánus kapszulát zselatinmentes élményért.

A D-vitamin kapszulák drágábbak lehetnek, mint a D-vitamin egyéb formái. Gyorsan elavulhatnak. Ha D-vitamin-kapszulát keres hosszú használati idővel, akkor ellenőrizze a termék csomagolását a speciális kapszulázási eljárásokról. Ezek az eljárások kiterjeszthetik a kapszulák eltarthatósági idejét, de növelhetik a termék teljes árát.