Hogyan lehet enyhíteni a véletlenszerű hányingert?

A véletlenszerű hányingerrel való foglalkozás nehéz lehet, legalábbis részben, mert hirtelen és egyértelmű ok nélkül fejlődik ki. Gyakran az Ön kényelmét szolgáló lépések megtétele és a túlszabályozás (OTC) orvoslása segít. Néha az evés is hasznosnak bizonyul. Ezenkívül a probléma gyökerének megismerése segíthet kiválasztani a kezelést és megakadályozni a jövőbeli epizódokat.

A pihenés néha a véletlenszerű hányinger kezelésére szolgál. Ez hatékonynak bizonyulhat, ha émelygés következik be az alváshiány miatt, vagy ha a gyomormuszodás szorongás és stressz következménye. Néha a pihenés is segít, ha súlyos hányingert váltott ki, mert részt vett egy megerőltető tevékenységben. Tény, hogy a pihenés segíthet abban az esetben is, ha egyik lehetséges ok sem jár. Sokan úgy találják, hogy egy csendes helyre menni, és lefeküdni segít nekik kényelmesebbnek érezni, függetlenül attól, hogy mi az oka.

Talán meglepődhetsz, ha egyszerre találsz éhínséget és éhínséget. Ilyenkor az eszik valami segíthet a véletlenszerű hányinger enyhítésében. A nehéz, zsíros, savas vagy cukros ételeket először jobban érzed magad, de később a gyomrod még inkább felborul. Ehelyett jó lehet, ha arra koncentrálsz, hogy kis mennyiségű szeszélyes ételt eszel, hogy jobban érezze magát. Például, pirítós vagy sótlan kekszek segíthetnek, és néhány ember képes tolerálni a sima rizst, almaszószot és banánt is.

Sok OTC gyógyszert használnak a gyomorégés és emésztési zavarok ellen, amelyek segíthetnek az émelygésnek. Ezek a gyógyszerek tabletta, rágótabletta és folyékony formában jönnek, és azt a formát választva választhatja, amely szerint úgy gondolod, hogy elviselheted anélkül, hogy rosszabbodna. Lehet, hogy kipróbál egy antihisztamint is, amely általában az allergiás tünetek kezelésére alkalmas gyógyszer, az esetleges hányinger enyhítésére. Valójában még találhat néhány antihisztamint is, mint például a dimenhydrinate, amelyek kifejezetten erre a célra ajánlottak.

Néha a leghatékonyabb lépés, amellyel megteheti az émelygések egy részét, meghatározza, hogy mi okozhatja vagy járulhat hozzá ehhez. Ez nehéz lehet az émelygés hirtelen kialakulásakor, de a leggyakoribb bűnösök egyike a túlzás, mozgássérülés, fertőzés és az alkoholtartalmú italok lenyelése. Ha meg tudja határozni a véletlenszerű émelygés okait, akkor kezelheti vagy megszüntetheti mindazt, ami okozta. Például kezelőorvosa kezelési javaslatokat tehet az emésztőszervi fertőzés kezelésére, és az alkoholos italfogyasztás megszüntetése elősegítheti a gyomor nyugalmát.