Hogyan kezelhetem egy sinus fülfájást?

A fertőzött szinuszok általában megduzzadnak és nyálkásakká válnak, és fájdalmas nyomást fejtenek ki a közeli testrészekre, például a középfülre. Ha szinuszos fülcsillapításban szenved, rendkívül kellemetlen érzés tapasztalható egyik vagy mindkét fülben. Szerencsére a sinus fülfájás kezelése gyakran meglehetősen egyszerű. Az állapot kezelésének két fő célja a fájdalom és a torlódás enyhítése. Ha ezeket a célokat nem sikerül elérni túlterhelés elleni gyógyszerek alkalmazásával, az orvos rendelhet antibiotikumot a bélsavak eltávolításáért.

A sinus fülfájás valószínűleg a gyulladás és a torokfájás okozta torokfájdalom miatt fordul elő, melyet a sphinóma sinusza néven ismert. Amikor a sphenoid sinusok duzzadnak és blokkolódnak, a közeli középfül kis komponenseire gyakorolt ​​nyomás, ami kellemetlenséget, vagy akár fájdalmat okoz. A kellemetlen érzés kezeléséhez kezdje a túlzottan ellenálló fájdalomcsillapítást, például az ibuprofent vagy az acetaminofent, a termék csomagolásán keresztül. Ennek a gyógyszernek csökkentenie kell a gyulladást a szinuszokban, ezáltal enyhítve a közép fülre gyakorolt ​​nyomást. Ezenkívül ideiglenesen meg kell akadályoznia a szervezet fájdalomérzékelőit, ezáltal csökkentve a kényelmetlenségét.

A fülfájdalom elleni védekezés második soraként érdemes egy lázcsillapítót alkalmazni. Ez a fajta gyógyszeresedés a szinuszokban lévő ereket csökkenti, csökkenti az eltömődést, és kiterjeszti a fülbe nyomást. A vény nélkül kapható dekongestánsok széles körben elérhetőek folyékony, tablettázó és orr spray formában. Mivel az orrspray széles körű használata súlyos, kellemetlen szárítást okozhat az orron belül, lehet, hogy először próbáljon ki folyadékot vagy tablettát lecsökkentő anyagot, és csak akkor szabad áttérni a permetre, ha az orális gyógyszer hatástalan.

Néhány sinus betegség makacs, és fájdalomcsillapítókkal és dekongestánsokkal végzett többnapos kezelés után is fennáll a füled. Ebben az esetben a sinus fülfájás okozhatja a bakteriális fertőzést. Fontolja meg, hogy konzultáljon egy orvossal, aki esetleg antibiotikumokat írhat fel, ha megállapítja, hogy a burokszövet irritációja valóban bakteriális fertőzésnek tulajdonítható. Mint mindig, ne kezdjen antibiotikumot orvos ajánlása nélkül, és folytassa a vényköteles kezelést addig, amíg befejezi. Mindkét antibiotikumot szedve, amikor nincs szükségük rá, és nem sikerül befejezni egy antibiotikumot, a kábítószer-rezisztens baktériumok felhalmozódásához vezethet, és a baktériumok jövőbeni bántalmazását nehezebben kezelheti.