Hogyan kezelhetek egy csontos csípőt?

A csontos csípő fájdalmas sérülés, amelyet számos módon kezelhet. Fontos, hogy a lehető leghamarabb megpróbálja kezelni a véraláfutást, hogy elkerülje az idő múlásával járó rosszabb sérülést. A jogorvoslatok, mint a jég, a hő, a pihenés és a testmozgás segítik a csípőt a normális állapotba való visszatéréshez, amilyen gyorsan a sérülés mértékétől függ. Bizonyos esetekben szakmai segítségre lehet szükség annak megállapításához, hogy a sérülés valamivel több, mint egy vastag csípő. Ezek a sérülések veszélyesek lehetnek az idősek számára és gyakran előfordulnak atlétikai tevékenység során.

Közvetlenül a sérülés után helyezzük el a jeget a csontos csípőre 15 percig. A jégcsomag alá helyezett törülköző segít megelőzni a jég égését vagy túl sok zsibbadást a területen. Minél hamarabb kerül a jég a csípőre a sérülés után, annál jobb, mivel a jég segíthet a zúzódás megőrzésében.

Miután a sérülés jegesedett, fontos, hogy időt adjon a pihenésre, a helyreállításra és a gyógyításra. Ez azt jelenti, hogy nincs olyan testi aktivitás, amíg a csontos csípő ismét normálisnak látszik. A tapadós kötés alkalmazása a zúzódásnak megakadályozhatja, hogy megakadjon, ami megóvja a gyógyulástól. Ha a zúzódás különösen fájdalmas, szükség lehet arra, hogy a nyomorult egyén elfogyjon egy kis időt a mozgás nélkül.

A pihentetés ideje alatt a fűtőtest vagy a melegvíz palack használatával lehet felmelegíteni. Ez nem nagyon mûködik, hogy meggyógyítsa a zúzódást, de átmenetileg kikapcsolhatja a területet és segíthet a fájdalom enyhítésében. Miután a csontos csípő kezd visszaszerezni, tegyél gyakorlatokat, hogy megkönnyítse a gyógyulást, például a hátán fekve, és óvatosan húzza a mellkas felé. Egy másik feladat a térd megállása és húzása a sérült csípő felé a mellkas másik oldalára.

Ha a zúzódás túlzott fájdalmat okoz vagy nem gyógyul megfelelően, előfordulhat, hogy orvosnak kell látnia a sérülést. Meg tudja állapítani, hogy valami nagyobb a vérzés. Miután a zúzódás meggyógyul ahhoz a pontig, hogy a feszítő gyakorlatok nem sérülnek, a sérült személy elkezdheti a gyaloglást, a futást vagy a könnyű súlyokat, hogy segítsen visszanyerni az erőt ezen a területen. Miután a véraláfutás teljesen meggyógyult, visszatérhet normál tevékenységekhez, például a sporthoz.