Hogyan emelhetem az alacsony jaa szinteket?

A dehidroepiandroszteront (DHEA) a mellékvesékben állítják elő, és előfutára a mellékvese hormonok, például az ösztrogén, a progeszteron és a tesztoszteron, valamint a kortizol, amely stressz hormon. Az alacsony DHEA szintek előidézhetik az idő előtti öregedést, gyengített immunrendszert és degeneratív betegségeket. Ezért elengedhetetlen, hogy ezeket a szinteket emeljük, amikor a normális szint alá esnek, hogy hosszú és egészséges életet éljünk. Bizonyos életmód és étrendi változások segíthetnek az alacsony DHEA szintek természetesen növelésében. Ezenkívül a DHEA helyettesítő terápia hatékony stratégia, amely segíthet.

Az alacsony DHEA szint emelése természetes módon az étrendi változások megteremtése. A DHEA egyik előfutára a koleszterin, amelyet pregnenolonká alakítanak, mielőtt DHEA-t alakítana át. Ezért fontos a jó koleszterin egészséges szintjének fenntartása a szervezetben. A tojásból, kókuszolajból, diófélékből és az omega-3 zsírsavtartalmú magvakból származó egészséges zsírok jó ételeket tartalmaznak az étrendbe. Az elkerülni kívánt élelmiszerek a szeszes italok, édességek és más olyan rozsdás ételek, amelyek stresszt okozhatnak a szervezetben, és ezáltal lassítják a DHEA termelést.

A mérsékelt testmozgás és a stressz csökkentése fontos életmódbeli változások, amelyek segíthetnek az alacsony DHEA szint emelésében. A hosszú ideig tartó stressz, depresszió vagy szorongás bármely típusa kimutatta, hogy csökkenti a DHEA termelést, ezért fontos, hogy elkerüljék ezeket a helyzeteket az egészséges DHEA szint fenntartása érdekében. Az alvás is fontos, mivel nem csak segít a mentális stressz és a szorongás csökkentésében, de segíthet a fizikai stressz csökkentésében is. A levegőben lévő erős szennyezőanyagok stresszesek lehetnek a testen, ezért kerülni kell az alacsony DHEA szintek megelőzését.

A DHEA helyettesítő terápia egy másik módszer az alacsony DHEA szint emelésére. A tabletták vagy kapszulák formájában kaphatók kiegészítők, amelyeket megtehet. Napi DHEA injekciókat is kaphat, amelyeket óvatosan és orvos felügyelete mellett kell alkalmazni. Azok, akik 35 évesnél fiatalabbak vagy akik normális szinten vannak, nem kell extra DHEA-t felvenniük.

A DHEA helyettesítő terápia megkezdése előtt beszéljen orvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyes az Ön számára. Fontos, hogy vérszintjét teszteljük a helyes dózis meghatározása érdekében. A folyamatos megfigyelés ugyanolyan fontos, mint a DHEA felesleges mennyisége a vérben negatívan befolyásolhatja a szívet. A terápia nem ajánlott olyan személyeknek, akik szoptatják a mell, méh, petefészek vagy prosztatarákot.