Hogyan csökkenthetem a vízvisszatartást és a puffadást?

A vízvisszatartást és a puffadást okozó számos körülmény létezik, ezért szerencsés, hogy a probléma kezelésére ugyanannyi lehetőség van. A probléma megoldásának egyik első lépése, hogy elkerülje bizonyos tételeket, beleértve a sót, a felesleges ízt vagy a kemény édességet, valamint szénsavas italokat. A következő lépés, mint például a rost, a víz és a joghurt, hozzátesszük néhány hasznos elemet a diétájához. Végül vannak olyan életmódbeli változások, amelyek segíthetnek egy kicsit, és amelyek általában nem igényelnek pénzt költeni. Gyakorlása, akupresszúrája, meleg fürdőzése és bizonyos vitaminok hozzáadásával napi rutinoddal segít a vízvisszatartás és a puffadás megszüntetésében.

Lehet, hogy meglepte az élelmiszertermékek, amelyek hajlamosak a puffadásra. Például a kemény cukorkát és a rágógumit gyakran okozhatja, hogy felszívja a felesleget, ami puffadáshoz vezethet. A szénsavas italok fogyasztása, különösen szalma révén, ismert, hogy gázt hoz létre a testben, ezért ezt a szokást meg kell állítani a pangás elkerülése érdekében. Természetesen a só bevitelének csökkentése az egyik legfontosabb lépés, hogy megszabaduljon a testedtől. Használhatja a borsot vagy más fűszereket, hogy helyet adjon a só helyére sok receptben, amelyek hozzáadott ízűek, és gyors ételeket és fagyasztott termékeket frissen fogyaszthatnak a só elkerülésére.

Javasoljuk, hogy a sós ételeket egészségesebb tételekkel helyettesítsük, amelyek nem okoznak vízmegtartást és puffadást, mint például a joghurt, amely jó baktériumokat tartalmaz, amelyek segíthetnek csökkenteni a bél problémákat. Minden rostos élelmiszer segíthet a rendszerben a felesleges folyadékok és a gáz kiszivárgásában, mivel elegendő vízfelvétel is lehet. Legalább nyolc pohár víz fogyasztása naponta kevesebb puffadást okozhat. A banán egy másik étel, amely csökkenti a felduzzadást, mivel káliumot tartalmaz, amelyről ismert, hogy segít a szervezetben megszabadulni a felesleges folyadéktól. A mazsolákat is hozzáadhatod az új anti-puffadt étrendhez, mivel ugyanazt a célt szolgálják, mint a banán.

A rutin egy kicsit megváltoztatva nem csak a vízvisszatartást és a puffadást eredményezheti, hanem az is, hogy egészségesebbé váljon. A rendszeres edzés segít fenntartani az emésztőrendszert, és segíthet a víz kiöntésében is. Olyan gyógyszereket is kaphat, amelyek azt állítják, hogy csökkentik a helyi gyógyszeres kezelést, valamint a B6-vitamint, amely vizelethajtó, amely segít a víz gyakoribb vizelésével. Egyéb otthoni jogorvoslatok közé tartozik az akupresszúra, mivel az Ön rózsaszín ujjával szembeni nyomást gyakorolt, ami segít csökkenteni a vízvisszatartást és a puffadást. Végül a stresszcsökkentés, a meleg fürdők hozzáadása és több kisebb étkezés a három nagy étkezés helyett mindegyike csökkenti a puffadást.