Hogyan alkalmazhatok lidokain kenőcsöt?

A lidokain-kenőcs egyfajta gyógyszer, amelyet közvetlenül a külső testfelületekre alkalmaznak. A fájdalom és viszketés kezelésére kisebb bőrirritációkat és bőrkiütéseket okoz. Helyi érzéstelenítőként is alkalmazható a száj és a torokban jelentkező kisebb fájdalom kezelésére. Az alkalmazási módok elsősorban a kezelendő állapottól és a helytől függenek.

A bőr állapotára, mint például leégés, kisebb sérülések és bőrkiütések esetén a lidokain-kenőcsöt először egy steril gézbetéten kell elhelyezni, közvetlenül a tartályból, általában egyfajta préscsőből. Ez megakadályozza a megmaradt kenőcs szennyezettségét. Ezután a kenőcsöt körkörös mozdulattal óvatosan kell alkalmazni az érintett területre. Nem szükséges dörzsölni a kenőcsöt, amíg teljesen fel nem szívódik. Egyszerűen dörzsölni a felületre egy kicsit elegendő. A kisebb vágások és más bőrkárosodások is így kezelhetők.

Bár a kenőcs felszívódhat a bőrön, a lidokain kenőcsöt általában nem használják a bőrön. Például nem segít a fájdalomnak. Csak a bőrfelszínen fennálló körülményeket, például a leégést és a bőrkiütést érintik. A lidokain-kenőcs hatásos mind fájdalom, mind viszketés kezelésére, és így hasznos lehet a rovarcsípések és olyan állapotok kezelésére, mint a zsindelyek. Minden esetben előnyben részesítjük a gézpárnák alkalmazásának módját.

A szájban történő alkalmazásra a lidokain kenőcsöt steril tampon segítségével kell alkalmazni. A kenőcsöt közvetlenül a csövön lévő tamponra kell felhordani. Szárítsa meg a kezelendő felületet, amennyire csak lehetséges, és azonnal vigye fel a kenőcsöt. Ez segít a kenőcs ragasztásának és felszívódásának. Hasznos lehet a pamut golyók alkalmazása a nyál felszívására mindaddig, amíg a kenőcs el nem szívódik, és életbe lépett.

A lidokain-kenőcs orális alkalmazásához különleges megfontolásokra van szükség. Ez zavarhatja az érintett területet, és így növeli a páciens veszélyét, hogy véletlenül harapja a nyelvét vagy az arcát. Az is zavarhatja a nyelést. Emiatt a használat után legalább egy órával sem szabad étel vagy ital, rágógumit vagy cukorkát használni vagy fogyasztani.

Mint minden gyógyszeres kezeléshez, kövesse a lidokain kenőccsel járó utasításokat. Vagy kövesse orvosának használati utasításait. Néhány ember allergiás lehet a gyógyszerre, és más gyógyászati ​​állapotok kizárhatják annak használatát is, ezért fontos, hogy alaposan olvassa el a gyógyszert kísérő összes információt