A medicaid fedezi a hospice ellátást?

A legtöbb amerikai állam hospice gondozást nyújt Medicaid alatt, bár a területek nem. Azonban opcionális szolgáltatásnak tekinthető, és nem kaphat olyan mértékű támogatást, mint a kötelező szolgáltatások, bár ez országonként változik. Minden állam különböző jogosultsági kritériumokkal rendelkezik, és a kínált szolgáltatások változatosak, de mindegyiknek meg kell adnia egy bizonyos időtartamot. Mivel a szabályok és szolgáltatások annyira régiós jellegűek, a legmegfelelőbb módja annak, hogy megbízható információkat szerezzenek a korszerű Medicaid lefedettségről egy szociális munkás vagy egyéni weboldalakon keresztül.

Ahhoz, hogy a Medicaid keretében hospice ellátásban részesülhessen, egy személynek jogosultnak kell lennie a Medicaid számára, és bizonyítania kell, hogy végérvényesen beteg, rendszerint egy egészségügyi szolgáltatótól kapott tanúsítványt. A személynek hospice ellátás helyett más típusú kórházi ellátást is választania kell, és a Medicaid által jóváhagyott hospice szolgáltatásait kell használni.

Az előnyöket a meghatározott időtartamok alatt osztják el: minden államnak legalább 210 napig kell gondoskodnia a betegekről, de a legtöbb állapot 90 napos időtartammal kezdődik, majd a betegek 30, 60 vagy 90 napos időszakra megújíthatók. Bár egyes államok lehetővé teszik az embereknek, hogy határozatlan időre megújítsák tartózkodásaikat, vagy amíg a szolgáltatás már nem szükséges, másoknak határidőik vannak. Egyes államok további támogathatósági követelményeket is tartalmaznak, például bizonyos kiemelt fontosságú feltételeket vagy állami specifikus programokba való beiratkozást.

A hospice ellátás nem a betegség kezelésére irányul, hanem arra, hogy kezelje a betegségben szenvedő betegek tüneteit, és segítsen nekik és családjaiknak a halál felkészülésében. Bár a kínált speciális szolgáltatások országonként eltérőek, tipikusan a fájdalomkezelést, a terápiás kezeléseket, például a pszichológussal folytatott megbeszéléseket, a masszást, a speciális táplálkozást és egyéb támogató intézkedéseket, hogy a lehető legkényelmesebb legyen. Bizonyos helyeken is gondoskodnak a szüneteltetésről, amelynek során az otthoni otthonában élők rövid időn belül egy gondozási létesítménybe költöznek, hogy családját szünetet tartsák.

A Medicaid alatt a hospice ellátásért járó fizetés néhány módon történik. Ugyanúgy, mint a Medicare esetében, minden egyes államcsoport négyféle ellátást biztosít, amelyek mindegyike eltérő visszatérítési rátával jár. Ezenkívül egyes területeken szinte minden szolgáltatást az állam teljes egészében fizeti meg, a betegeknek csak olyan dolgokért kell fizetniük, amelyek nem kapcsolódnak betegségükhöz. Más államoknak van társfinanszírozási struktúrája bizonyos típusú szolgáltatásokhoz, például az otthoni ápolói otthonokban vagy az ápolási ellátásban. Általánosságban elmondható, hogy a fizetési struktúra a legtöbb helyen a Medicare fizetési struktúrán alapul, az állam a költségek többségéért orvosi ellátást fizet, és a szolgáltatást igénybe vevő személy a díj csekély százalékát fizet.

A Medicaid által nyújtott hospice ellátás gyakran hasonlít a Medicare által kínált szolgáltatáshoz, amely egyes idősek vagy fogyatékkal élők számára szövetségi társadalombiztosítás. A Medicaid az állami szinten kezelt jóléti program az alacsony jövedelmű emberek bizonyos csoportjai számára. Bár a hospice ellátás opcionális az államok számára, ha beiratkozik, programjaiknak meg kell felelniük a Medicare több szempontjának. A hospice ellátásban részesülő államok nem rendelkezhetnek olyan összegekkel, amelyek alacsonyabbak, mint a Medicare, és a leginkább megfelelnek a társfinanszírozásuknak, hasonlóan a másik programéhoz. Ezenkívül a legtöbb államnak szüksége van azokra a személyekre, akik jogosultak Medicaid és Medicare számára az utóbbi használatára.